Ajuntament de Barcelona

Accessibilitat

Disseny accessible
L'Ajuntament de Barcelona vol posar a l'abast dels ciutadans un web amb disseny accessible perquè el màxim nombre possible de persones puguin arribar a la informació que s'hi transmet, independentment de les limitacions pròpies de l'individu/ídua o de les que es derivin del context d'ús. Amb aquest principi, es vol beneficiar tant les persones que tenen algun tipus de disminució o d'edat avançada com amb les persones que hi volen accedir des de qualsevol tipus de dispositiu o tecnologia.
Per assolir aquest objectiu, es tenen en compte les pautes d'accessibilitat WCAG 1.0 (Web Content Accessibility Guidelines versió 1.0) establertes pel grup de treball WAI (Web Accessibilitty Initiative) que pertany al W3C (World Wide Web Consortium). En concret, es vol que tots els llocs web de l'Ajuntament de Barcelona compleixin les pautes que siguin aplicables de prioritat 1, totes les pautes que siguin aplicables de prioritat 2 i un subconjunt de les pautes de prioritat 3.

Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI ¡CSS Válido!

Mida del text
El disseny accessible permet que l'usuari/ària pugui ajustar les fonts a la mida que li convé. Aquesta acció es pot dur a terme de diferents maneres segons el navegador web que s'utilitzi. A continuació es mostra l'acció de menú on es troba aquesta funcionalitat:

 • Firefox. Visualitza > Mida del text > Augmenta/Redueix
 • Explorer. Visualitza > Mida del text > Més gran
 • Explorer mobile. Ver > Zoom > Más grande
 • Konkeror. Visualitza > Augmenta la font / Minva la font
 • Opera. Visualitza > Zoom > %
 • Safari. View > Make text bigger


Disseny visual
El disseny accessible té en compte que el disseny visual es pugui desactivar i es pugui accedir al contingut en format d'una sola columna amb lletres negres sobre fons blanc (segons la configuració per defecte de la majoria de navegadors gràfics). D'altra banda, també hi ha navegadors web que permeten seleccionar un full d'estil personal, per adaptar la presentació a les necessitats de l'usuari/ària.

Tecles d'accés ràpid
Les tecles d'accés ràpid són un dispositiu de navegació que permet visitar aquest lloc web utilitzant el teclat d'una manera ràpida. Mitjançant aquestes tecles s'enllaça amb les principals seccions i utilitats de la pàgina web.
 1. Inici
 2. Com arribar-hi
 3. Destinacions
 4. Companyies
 5. Serveis
Per utilitzar aquestes tecles d'accés ràpid en sistemes basats en Microsoft Windows s'utilitza la combinació de tecles ALT + tecla d'accés ràpid o ALT + Tecla d'accés ràpid + Tecla ENTER. En sistemes basats en el sistema operatiu MacOS pot utilitzar la combinació CONTROL + Tecla d'accés ràpid. En altres sistemes por utilitzar la combinació ALT + Shift + Tecla d'accés ràpid.

Ajuntament de Barcelona | Barcelona de Serveis Municipals, S.A. | Contacte